Rondleiding HVC Alkmaar,
De rol, positie en verantwoordelijkheden die HVC nu heeft, is het resultaat van een ontwikkeling in de afgelopen twintig jaar. HVC werd in 1991 opgericht om de nieuwe, hightech afvaleneregiecentrale in Alkmaar te realiseren. Deze werd in 1996 officieel in gebruik genomen. In de tussentijd was HVC actief op het gebied van afvalbeheer, met name gescheiden inzameling. Onder regie van HVC werden in Noord-Holland de eerste afvalbakken voor grijs en groen afval geïntroduceerd. Sinds de opening van de afvalenergiecentrale in Alkmaar heeft HVC zich ontwikkeld als ‘onderneming in duurzaam grondstoffenmanagement en duurzame energie’. HVC is de grootste niet-commerciële afvalinzamelaar van Nederland en beheren afvalbrengstations in onze regio’s.
De Huisvuilcentrale is verantwoordelijk voor het duurzaam afvalbeheer van haar aandeelhouders. Daarnaast produceert HVC duurzame energie. Deze wordt geleverd aan gemeenten, waterschappen, bedrijven en particulieren. Verder ondersteunen zij bij maatregelen om lokaal te verduurzamen. Ze zetten zich onverminderd in om steeds meer materialen te hergebruiken. Dat doen ze door diverse soorten afval apart in te zamelen. HVC is de grootste niet-commerciële afvalinzamelaar van Nederland. Duurzame energie (warmte, elektriciteit en gas) halen we uit afval, biomassa, wind, zon en geothermie.
Wandelfun krijgt een rondleiding in de HVC van Alkmaar. Op Woensdag 7 September van 10 uur tot 12 uur, beetje ver weg maar dan heeft iedereen de mogelijkheid om dit rustig in te plannen. We verzamelen die dag bij Intratuin aan de middenweg (tijd volgt nog), de bedoeling is dat we er op de fiets heen gaan, wandelen wordt ff te gek daar we ook al 2 uur in de HVC rond lopen. Let Op: Maximale deelname is 15 leden.
Bij aanmelden ook graag doorgeven of je met de auto kan en hoeveel leden er mee kunnen, dit ivm het weer, je weet het maar nooit hier in Heerhugowaard.
Download onder aan deze pagina de nieuwsbrief voor meer informatie.
Vanwege veiligheidseisen zijn er voorwaarden verbonden aan de rondleidingen. Deze voorwaarden zijn vastgelegd in onderstaande huisregels.
-
Kinderen onder de 11 jaar hebben geen toegang tot de installatie. Dit betekent dat als er kinderen jonger dan 11 jaar wel zijn aangemeld, deze moeten achterblijven in de voorlichtingsruimte.
-
Toegang met rollator en/of rolstoel tot de centrale is niet mogelijk. Daarnaast moeten de deelnemers goed ter been zijn en geen last hebben van hoogtevrees.
-
Het is verplicht om passende schoenen en kleding te dragen. Het dragen van teenslippers is niet toegestaan.
- Activiteit vind doorgang mits er geen onvoorziene interne storingen zijn